Novo mjesto događanja u Opatiji - knjižara, suvenirnica, galerija ADAMIĆ

I službeno je sinoć obilježeno otvaranje jednog novog sadržaja u Opatiji, smještenog na adresi M.Tita 64 , a riječ je o poduhvatu Izdavačke kuće Adamić, koji je na tom mjestu otvorio knjižaru, galeriju i suvenirnicu „Adamić“.

Pred brojnom publikom, zaljubljenicima u umjetnost, novi je sadržaj predstavljen javnosti uz zanimljiv program kroz koji je nazočne provela Rajka Jurdana Šepić, a u kojem su sudjelovali Mihalj Ivković na harmonici, ženska klapa Volosko, te poznati pisac Mladen Kušec. Otvorenje su pozdravili i opatijski gradonačlenik Ivo Dujmić, župan Zlatko Komadina, te direktor Novog lista Gordan Knežević.

Zamišljen i kao mjesto kulturnih događaja i susreta, ovaj izložbeno-prodajni punkt izdavačke kuće zasigurno je na kvalitetan način obogatio i prostor ukupne kulturne i turističke ponude Opatije. Naime, u Adamiću na adresi M. Tita 64 u ponudi su knjige autora s ovog područja, koji njeguju autohtoni izričaj, „domaću“ riječ, ali su prisutna i djela drugih umjetnika, likovnjaka, poput slika, figura i drugih artefakata, a svima dominiraju autohtoni motivi.

Tako se na policama ovog izrazito ugodnog ambijenta mogu naći predmeti autora Voje Radoičića, ili Nemanje Cvijanovića, Vesne Barbieri, Marine Prijatelj, te još mnogih drugih. Prema riječima direktora IK Adamić Dragana Ogurlića, do sada je 30-ak likovnih umjetnika prisutno u ovoj knjižari-galeriji-suvenirnici sa svojim djelima.

– Uz veliku pomoć Grada Opatije i posebno gradonačelnika Ive Dujmića, želja nam je bila oformiti prostor u kojemu će stanovati domaća beseda i svi vidovi umjetnosti vezani uz ovdašnje autore. U ponudi naše prve knjižare su, osim izdanja Izdavačke kuće Adamić i naslovi drugih izdavača, dok ponudu suvenira i umjetnina čine radovi čak tridesetak umjetnika s područja cijele regije. Želimo da ovo bude mjesto koje će promovirati različita književna izdanja, ali i druga umjetnička ostvarenja ljudi iz našega kraja. Mislim da je ovo značajan iskorak u poslovanju Izdavačke kuće Adamić – rekao je Dragan Ogurlić, direktor IK Adamić.

Podršku ovom projektu dao je i opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić.

- Opatija je dobila jedan kvalitetan, novi sadržaj, koji joj je nedostajao. Sada, kada smo otvorili novu dvoranu, a sredili Mrkat i centar grada na koji smo navikli malo pomičemo, oživljavamo tako i druge zone – naveo je Dujmić. Dodao je kako sa ovakvom ponudom, osim što Opatija i Adamić valoriziraju domaće umjetnike i tradiciju i stvaralaštvo, i turistima se nudi kvalitetna paleta originalnih, umjetničkih suvenira, a građanima opet mogućnost da u svome gradu izaberu zanimljiv, originalan poklon, kada je potrebno.  Na kraju, Dujmić je ponovio da će Grad davati podršku kvalitetnim idejima i sadržajima, koji se uklapaju u viziju razvoja grada.

Knjižara, suvenirnica i galerija Adamić otvorena je od ponedjeljka do subote od 9 do 21 sat, a svakog drugog četvrtka, ponekad i češće, u njoj će se organizirati različiti sadržaji i »večeri iznenađenja«