NOVO IZDANJE ADAMIĆA NA SAJMU KNJIGA U PULI

Epopeja na 700 stranica o povijesti Feral Tribunea

Knjiga „Smijeh slobode – uvod u Feral Tribune“ Borisa Pavelića izašla je početkom prosinca iz tiska u nakladi Adamića i bit će predstavljena na ovogodišnjem jubilarnom 20. Sajmu knjiga u Istri - Pulskom festivalu knjiga i autora. "Smijeh slobode" 700-stranična je i bogato ilustrirana epopeja političko-satiričkog lista Feral Tribune, minuciozno opisana od dana nastanka davne 1983. kao podlistka tjednika Nedjeljna Dalmacija pa sve do gašenja samostalnog tjednika 2008. godine.
Knjiga objašnjava važnost Feral Tribunea za vrijeme u kojem je izlazio, kao i za današnjicu. Autor analizira feralovske novinarske, satiričarske i poetičke metode te objašnjava važnost i utjecaj njihovoga stila, a analizira, do stanovitog stupnja, i odnose u redakciji. Pokušava objasniti i zašto se Feral Tribune ugasio. Time knjiga prerasta u neku vrstu „feralovske“ povijesti Hrvatske od osamdesetih do danas.
Knjiga o Feral Tribuneu, koja se pridružila ostalim Adamićevim izdanjima u Puli, bit će predstavljena 11. prosinca u 18 sati u Crvenom salonu Doma hrvatskih branitelja.